Dr.Bach (1886-1936) was een reguliere arts en homeopaat die een succesvolle praktijk had in Londen. Volgens hem was ziekte een disharmonie tussen lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Zijn stelling luidde dan ook: “Behandel de mens in plaats van de ziekte” oftewel behandel de gemoedstoestand van de mens in plaats van zijn ziekte. Hij ontwikkelde 38 remedies uit wilde planten, struiken, bomen en bronwater.

Deze remedies kunnen met hun helende krachten de innerlijke houding van de mens veranderen. Deze eenvoudig toe te passen geneeswijze is een aanrader voor iedereen die zich geestelijk of emotioneel niet optimaal voelt. Het zijn geweldige remedies om mensen te ondersteunen die in een andere fase van hun leven beland zijn; veel stress ervaren; burn-out zijn geraakt of veel te verwerken hebben op emotioneel gebied. Vooral bij kinderen en hooggevoelige personen zijn de Bachbloesems vaak erg effectief.

Er worden met maximaal 7 remedies een druppelflesje van 30 ml gevuld en hiervan neemt de cliënt iedere dag minimaal 4x4 druppels. 

Ik heb niveau 1 en niveau 2 van de Bachbloesemopleiding gevolgd bij het Internationale Bach Opleidingscentrum. In de toekomst hoop ik niveau 3 ook een keer te kunnen doorlopen. Ik sta iedere keer weer versteld van de enorme uitwerking van deze druppels en de zachte manier waarop ze in balans brengen wat uit evenwicht is geraakt. De druppels zijn met reguliere medicatie te combineren.