Van oorsprong ben ik Klinisch Psychologe, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht in 1984. Na de geboorte van mijn drie kinderen ben ik mij gaan verdiepen in de complementaire geneeswijzen.

Ik volgde opleidingen in de Orthomoleculaire Geneeskunde, in de Voetreflexologie en Medische Basiskennis op HBO-niveau. In 2005 volgde ik een opleiding voor Stressconsultant tijdens een erg stressvolle periode in mijn leven. Door deze achtergrond kan ik mijn kennis van psychologie en van natuurlijke geneeswijzen combineren tijdens de consulten. Regelmatig volg ik bij- en nascholingen en neem ik deel aan intervisie-bijeenkomsten met collega's. in juni 2019 heb ik een twee-jarige opleiding afgerond voor integrative medicine zorgverlener en leefstijlcoach.

Ik begeleid mensen met allerlei verschillende klachten en achtergronden en heb inmiddels veel ervaring opgedaan in het behandelen van hooggevoelige cliënten. De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de invloed van de hormoonhuishouding op de gezondheid van vrouwen. In 2017 heb ik de opleiding Oncoreflex gevolgd om cliënten die kanker hebben (gehad) te kunnen begeleiden. 

Ik ben lid van een beroepsvereniging: Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundige Therapeuten (LVNT).